Petronas Lubricants

Petronas Lubricants Nederland

Diesel Oil Company is officieel Petronas Lubricants Distributor (PLD) voor midden Nederland.

Petronas is een relatief jonge oliemaatschappij, opgericht in 1974. Sindsdien is het de nationale oliemaatschappij van Maleisië. Het heeft alleenrecht op alle olie- en gasvoorraden die Maleisië rijk is. Het hoofdkantoor, de alom bekende ‘Petronas Towers’, is gevestigd in Kuala Lumpur. Vanuit Maleisië wordt een groot gedeelte van Zuidoost-Azië voorzien van de premium producten van Petronas. Hierbij gaat het zowel om smeermiddelen als om brandstoffen en gassen.

In 2008 kocht Petronas de FL Selenia Group. De oorsprong van dit bedrijf ligt in 1912 in Turijn, waar het diende om de volledige Fiat-groep te voorzien van eersteklas olieproducten. Op het moment van overname had “Fiat Olio” een uitgebreid netwerk opgebouwd in geheel Europa en Zuid-Amerika.

Vanaf 2008 is het bedrijf met een gebundeld kennisniveau en een gecombineerd netwerk doorgegaan onder de naam Petronas Lubricants International, met Europese productie vestigingen in Napels, Turijn, Barcelona en Antwerpen.

mercedes2Bij Petronas staat de ontwikkeling van haar hoogwaardige product steeds centraal. Op basis van jarenlange ervaring in meerdere branches heeft het bedrijf een schat aan kennis opgedaan met betrekking tot ontwikkeling van smeermiddelen. Dit wordt onderschreven door het grote aantal OEM’s dat ervoor gekozen heeft met Petronas producten de fabrieksafvulling te doen.

FLUID TECHNOLOGY SOLUTIONS™
De intelligente benadering van uw wensen en behoeften op het gebied van functionele vloeistoffen. U behaald maximale bedrijfsprestaties dankzij een productaanbod op maat en deskundige dienstverlening. De verkopers van Diesel Oil Company ondersteund door de technische dienst van Petronas Nederland zorgen voor uw perfecte smeer oplossing.

088 - 45 46 460 verkoop@oqvalue.nl Albert Schweitzerstraat 7 7131 PG Lichtenvoorde